В много от статиите, които ще намерите в интернет пространството, ще откриете, че не е препоръчително да се включва климатикът по време на сън. Като основания по темата ще се представят рискът от настинка, схващане на мускулите на тялото, изсъхване на устата или проблеми с дихателните пътища. Ние, от Белани Клима, разбира се, няма да спорим с професионалистите в областта на медицината, но ще се опитаме да дадем и друга гледна точка по темата.

В момента се намираме в разгара на летния сезон. Горещините стават все по-непоносими особено за тези, които се намират на последните етажи на блоковете. Във всички случаи, независимо от сезоните, тялото трябва да има подходящи условия за здравословен сън. Знаете какъв дискомфорт изпитва всеки един от нас, когато навън е 30 + градуса, а ние се опитваме да намерим най-хладната част от леглото, за да получим дори минимална доза сън.. Всъщност, няма нужда да си причиняваме всичко това, просто трябва да зададем настройките на климатика в режим „сън“ и той вече няма да е мираж.

Какво представлява самата функция?

След задаване на режима, климатизаторът следи естествения ритъм на съня и Ви осигурява комфорт през цялата нощ. Функцията таймер е удобна за качествено контролиране на цялостната работа на уреда. С негова помощ можете да си създадете график, като температурата плавно да се увеличава и намалява, в зависимост от нуждите Ви.

От къде идва проблемът?

В летните жеги, когато Ви е трудно да заспите, пуснете климатика, но се опитайте, колкото и да е горещо навън, да не правите градусите по-ниски от 5-6 надолу съпоставимо с тези на открито. Свалите ли ги с повече от 10, рискувате да си навлечете всички онези усложнения, за които Ви споменахме в началото на статията. Вместо това регулирайте през целия ден климата в стаята и когато настъпи времето за лягане, той ще отговаря на нуждите на тялото Ви, а то ще е привикнало към него.

През зимата, нещата стоят малко по-различно. Тогава е добре климатикът да работи през целия ден на нормална за Вас температура и вечерта, когато стаята е достатъчно добре затоплена, просто да го изключите и да си легнете. Друг е въпросът, ако нощите са прекалено студени. Няма нужда, разбира се, да се превръщате в ледена висулка – оставете уредът да работи на температура от 18 до 21 градуса, за да не нарушавате съня си.

Разбира се, каквито и съвети да чувате по темата, най-добре е Вие самите да прецените дали работата на климатик по време на сън Ви понася, или не. Експериментирайте няколко вечери и вижте как ще се чувствате на сутринта – имате ли затруднения с дишането, тече ли Ви носът и т.н. Ако имате някакви неразположения или проблеми, просто променете настройките!

Продължавайте да следите Блога ни, за да се информирате за всичко онова, което Ви интересува!