Отоплителни системи за баня

Публикувано от Belani 23/03/2020 0 Коментари

Много често потребителите подценяват темата за отоплението в банята. Но представете си, как навън е студена зима и Вие отивате да си вземете един душ. Колкото и приятна да е температурата в дома Ви, ако не разполагате с някакъв вид отоплителна система в банята, там ще е студено и изключително некомфортно. А, ако имате малки деца?

В днешната статия решихме да Ви запознаем с някои видове уреди, за затопляне на банята, с които можете да се снабдите и времето в това помещение да се превърне в „релакс“ за Вас!

Ще започнем с добре познатата на всички електрическа лира. Изключително добър вариант освен за затопляне, но и за сушене на дрехи. Удобно, нали? Има модели с и съответно без терморегулатор.

Следващото ни предложение е конвекторната печка. С практични размери, с термо регулатор, с голяма мощност, която позволява бързо затопляне. Повечето от тях са с добра защита от влага – IP 65.

С вентилаторните печки за баня можете да затоплите помещението сравнително бързо. Тук цената определя качеството, тъй като при избор на уред с по-нисък клас на защита, е възможно да рискувате здравето и живота си. Освен това влагата може да го повреди твърде бързо.

Мултифункционалните вентилаторни печки работят по същия начин, както обикновените такива. Единственото им предимство са различните допълнителни функции. Към тях може да има сешоар, ароматизатор, повече контакти и т.н. Помислете добре обаче, ако решите да инсталирате отворен контакт в банята си. Няма нужда да Ви обясняваме последиците от това решение.

Инфрачервените печки за баня стават все по-популярни. Те са малки, компактни и лесно преносими. За да сте спокойни обаче, е добре да инвестирате малко повече средства за водоустойчива такава. Трябва да имате предвид, че с този метод трудно ще имате успех в осигуряването на достатъчно топлина в бани, с голяма квадратура.

Надяваме се отново да сме Ви били полезни с днешната информация! Продължавайте да следите Блога ни!

 

Остави коментар