Според последните новини от Обединеното кралство, световният лидер в решенията за отопление, охлаждане и климатизация Carrier, е разработил ултра тънка вентилаторна апаратура, проектирана да се събере в малко пространство. По този начин се дава възможност за увеличаване на мястото в жилищните помещения.

Висок само 150 мм, новата гама хоризонтални FCU – та на Idrofan 42EP на Carrier се счита, че е най-тънкият от серията. Той може да бъде инсталиран в сгради с много малка празнина на тавана, спестявайки място. С негова помощ се икономисва около 30% от площта в сравнение с останалите стандартни единици. Уредът е изключително функционален и почти незабележим, което позволява да се увеличи максимално стойността на имотите и наемите.

Оценките за шум са изключително ниски, което го прави особено привлекателен за използване в жилищни и хотелски помещения. Идеален е за използване в търговски офиси, където все повече се прилагат подобни иновативни и функционални решения.

Ако вземем, например една 50-етажна сграда и всеки един от етажите е оборудван с 42ЕP, това се равнява на 5 м допълнително вертикално пространство, което дава възможността за добавяне на допълнителен под, който да е в рамките на разрешената височина на сградата.

Ултра тънкият силует е резултат от редица дизайнерски комбинации, включително нова патентована външна конструкция, която се състои от разделителна камера за захранване и връщане преди охлаждащата бобина.

За да се гарантира висококачествен въздух в закритите помещения по всяко време, е създаден CO2-сензор, който се свързва към клапаните за свеж въздух.

Функционалният дизайн на уреда дава възможност за оптимална пространствена ефективност и производителност. Възможностите, които се предлагат, включват двутръбни и четиритръбни версии, предлагащи отопление между 1kW до 4,3kW и охлаждане от 0,8kW до 2,5kW. Водните клапани се предлагат като двупосочни, четирипосочни и автоматично балансиращи. Опциите за управление включват основни електромеханични, BACnet контролери за воден терминал (WTC) и управление от трети страни.

За още интересни новини от страната и света, продължавайте да следите Блога ни!